Момичешки тайни

2019: Астрологична прогноза

Част първа

2019: Астрологична прогноза

Снимка: pexels.com

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Да си представим, че в небесата има трима владетели, всеки в своето царство е на трон, с пълната си сила и мощ. Това са Юпитер, Сатурн и Нептун – и трите т.нар. външни планети, чиито влияния ще определят каква ще е 2019-а за всички нас.

 И така:  за Юпитер периодът е от 9 ноември 2018 до 3 декември 2019  малко повече от година; за Сатурн:  от 21 декември 2017 до 22 март 2020почти 3 години; за Нептун в Риби периодът започна на 4 февруари 2012 и ще продължи до 31 март 2025 – или 13 години. 

Нептун е в добра позиция по знак спрямо Сатурн. Двете  планети ще създават различни възможности през този период.

Най-силните периоди, в които имаме възможности да напреднем към целите си – чрез нежност, емпатия, помощ, лечителство или съпричастност,  са 31 януари и 15 юни 2019В астрологичната прогноза за 2019-а това буквално означава, че ще изпитаме влиянието и на трите планети и ще трябва да се съобразяваме с принципите им през цялата 2019 година.

Ето и техните значения: ако Юпитер, доскоро в Скорпион, вече ни научи как да сме по-силни в интимните си отношения, как да се справяме с личните трансформации, с дълбоката си същност и тайните, то сега ще ни направи оптимисти, мечтатели, пътешественици, учители, проповедници и ще ни изпълни с куража да поемем понякога повече, отколкото можем да изпълним. Хоризонтите ни се разширяват – ще търсим новото, свежото, откровеното, споделеното, натуралистичното, онова битие без преструвки и без егоизъм.

Смели – да, всеобхватни и растящи – да, преминаващи границите, търсещи чуждото, чужденците, другото и другите!

Вече схащате рамките, то май точно „рамки“ при Юпитер в Стрелец няма! Ще тръгваме на път, няма да можем да се справим с оптимизма си, ще се увличаме по чужди земи, идеи, проекти, чужденците ще са главни герои в съдбата ни! Ще искаме да учим – неслучайно пътят е най-добрият начин за учене. Ще изследваме непознатото и ще отдалечаваме хоризонтите си непрекъснато. Всичко в нашия живот ще расте и ще се уголемява.

И още ...


Астрологичната прогноза за 2019-а съдържа и другата – напълно противоположна енергия, която се явява Сатурн в Козирог – това е "Златният век" на дисциплината, традицията, красотата, изградена с тежък амбициозен труд и лимитирани ресурси; уроците, научени по трудния начин, отговорността, стратегията, а преди това - анализа. Абсолютната практичност и посветеността на целта! Ще пазим диети, режими, ограничения, ще тъгуваме и губим (може и близки), ще изпитваме страхове, неадекватност или затруднения, ще събираме и последните си ресурси. Ще се стремим към сигурност, както никога досега. Ще искаме да победим, на всяка цена, в голямата игра на амбиции и власт, ще искаме да покорим социалните върхове – не за слава, за позиции и власт!

Как да съчетаем тези две начала? Като преследваме нови цели извън границите на досегашните ни стремежи или като видим ограниченията и решим да ги надскочим, но с нашите лимитирани ресурси, практично и съобразително. Просто, като запомним, че всяко наше действие трябва да можем да опишем с изречение, което включва и двата принципа.

Ключът към тази ситуация си остава трудът – многото труд. Отвъд нашите сили и възможности дори. Той ще бъде възнаграден от Сатурн, а Юпитер  -  благодарение на усилията ни, ще ни отведе в нови територии.

Но, ето че се появява зад завесата и третият цар-владетел за 2019-а – Нептун. Той е на сцената от 2012 г. и е главен герой в астрологичната прогноза и за тази година.  Вече знаем какво иска от нас – чувствителност, отдаденост, алтруизъм, любов към изкуството, медицината и не на последно място нежност. Т.е. поведението ни трябва да е като огледало, поставено пред партньора ни – да оглежда него, а не нас.

Трябва за сме заредени с огромна като океан емпатия и търпение.

И гъвкавост – ако не стане по един, ще стане по друг начин. За всичко има "цяр", начин, подход.  На този фон Северният лунен възел ще направи „майки“ от всички ни!

В астрологичната прогноза за 2019-а Северният Лунен Възел е в Рак от 17 ноември 2018 до 5 юни 2020.

Виж какво означава това ...


Това означава, че през тази година ще трябва да поемем грижа за другите, да ги обичаме, изслушваме, да им помагаме, да сме безрезервно, като майки, до тях, да даваме безусловна любов. Да изхранваме, готвим, обличаме, гледаме, успокояваме и вдъхваме сигурност и посока на близките си. Да се грижим за дома и семейството си постоянно и безрезервно. И интересното е, че това ще ни дава нови сили и утрем, посока и упование, както дава на хората от зодия Рак.

Ще  поемем грижата за някого, ще преустроим дома, ще си поставим за цел да сплотим и съберем семейството си!  Ще изслушваме, ще успокояваме и ще вдъхваме сигурност, докато се вълнуваме и  преживяваме с близките си!

Ще трябва да се освободим от енергията на Козирога, където е Опашката на Дракона (Северният и Южният възел са наричани още Глава и Опашка на Дракона и се разглеждат винаги като двойка). Т.е. през 2019 ще ни е важно да се освободим от страховете, опасенията, алчността, ограничеността и невежеството, амбицията да успеем на всяка цена и вманиячения инат.

Във II-ра част статията на Astrobooth, очаквайте другите важни влияния в астрологичната прогноза за 2019-а. Прогнозата за петте затъмнения, ретроградните периоди на Меркурий, Уран в Телец и аспектите на Венера с Юпитер и Марс.

За натална прогноза за Вашите взаимоотношения – вижте личните прогнози на любовния калкулатор Astrobooth.  Не е необходимо да знаете часа на раждане, за да видите потенциала на връзката си и да научите силните и слабите ѝ страни, както и аспектите, които я определят. Възползвайте се от детайлните прогнози за девет вида взаимоотношения и вижте какво Ви казва астрологията.

Ако трябва да обобщим какво ни казва астрологичната прогноза за 2019-а дотук – усилен труд, стремеж към нови хоризонти, успех и награда от труда. Това обаче да правим с емпатия, разбиране и грижа за другия, умения за откриване на красотата и лечебната сила на музиката и човечността, както за най-близките ни, така и за масите и човечеството.

Национализмът, тесногръдието, безсмислените амбиции и алчността трябва да бъдат победени от широките разбирания и хоризонти и от силата на емпатията!