Мода

2020-а идва с деним. Много деним!

В годината на синия цвят денимът ни завладява!

Жените харесват удобството и никак не е трудно да се досетим, че дизайнерите следват нашия вкус и нашите нужди, а не обратното. В крайна сметка нито една колекция не е преназначена да си остане спомен от подиума, нали?

А ние обичаме да сме модерни, красиви и в същото време оригинални, но в комфортни дрехи, подходящи за ежедневието – както за офиса, така и за среща с приятелки на по горещ шоколад, а защо не и за купона в събота вечер?

Денимът винаги е бил в помощ на дизайнерите, които искат да ни видят стилни, но и доволни в удобните им модели. 2020-а, струва ни се, ще бъде годината на неограничената фантазия в експериментите с тази материя. Още повече че синьото е цветът на високосната година, която започна.

В колекциите на модни марки като Givenchy, Celine, Stella McCartney ще намерим страхотни предложения, с които да обновим гардероба си, a Lorenzo Serafini пренася денима дори върху сандалите и чантите.

Завръщат се така удобните бермуди от деним, роклите пък са толкова красиви, че не можем да не се влюбим в тях, полите са смели, с миди и макси дължина, разкроени и са идеални за носене не само с високи ботуши, но и с кецове например. Моделите подчертават фигурата и същевременно дават онази свобода на движенията, която е така характерна за денима.

Дънките с кройка лек чарлстон също заемат своето място в новите колекции – както знаем, всичко ново е добре забравеното старо, нали? Чарлстонът, който някога са носили нашите майки, сега се завръща триумфално, за да придаде онзи сексапил и онази небрежност, така характерни за 70-те на миналия век.

Дънковите якета далеч не са на последно място в синия списък за 2020-а. Можем да ги носим и върху свободна рокля с флорален принт например (страхотно е!), и с тениска, и върху по-елегантна риза дори. Характерно за някои модели са буфан ръкавите, които също са повей от миналото, възроден по един оригинален начин.

Ана Уинтур на 70: Защо продължава да е най-влиятелната жена в модата?