Лица

#2020: Ерсин от JEREMY? за годината, в която научихме смисъла на думата „заедно“

2020 бе тежка за българската музика

#2020: Ерсин от JEREMY? за годината, в която научихме смисъла на думата „заедно“

Ерсин Мутафов от Jeremy?
Снимка: БГРадио

2020 бе тежка за музикалния бранш – пандемията лиши музикантите от възможността да имат контакт с почитателите си и да изнасят концерти, а творческият процес придоби съвсем ново измерение – затвори всички ни между стените на нашите домове. В края на годината българската музика претърпя и най-тежката си загуба – коронавирусът ни отне една от най-ярките звезди на музикалния небосклон – Димо Стоянов от P.I.F. 

Катаклизмите бяха неизменна част и от живота на друг роден рок музикант – Ерсин Мустафов, вокалист на JEREMY?. Групата му прави първите си стъпки на голямата сцена именно с P.I.F., а за самият Ерсин 2020 остава в историята и с друг неприятен спомен – в края на ноември той бе обран пред дома си. Тогава крадци отмъкнаха скъпи инструменти и беклайн от колата му посред бял ден. Каква е равносметката за младия изпълнител за тази трудна година, четете по-надолу.

Как ще запомниш 2020 година?

Ерсин: Чудя се откровено ли да отговоря?! Ще я запомним! С това, че ни разделя. С  това, че изгубихме ценни хора. И също, че въпреки това, че хората имаха време да помислят кое е важното в живота, много от нас избраха да избират позиция, която отново ни разделя! Не мога да проумея как е възможно...

Какъв е най-важният урок за теб през тази година?

Ерсин: Тази година ми показа какво е наистина ценно. И искам да го запомня и да не се отклонявам от това никога. Хората са създадени, за да са заедно и да споделят щастливите и мъчните моменти от живота. Също така да са отговорни един към друг. Да са отговорни към чувствата и живота на другите.

Кой е символът/думата на 2020?

Ерсин: „Урок“.

Какво очакваш от 2021?

Ерсин: Да сме щастливи и смислени. Изгубих много тази година и искам да направя всичко, което съм отлагал или забавял досега. Това искам от себе си през следващата годинаОчаквам да сме малко по-мъдри. Да сме научили нещо от тази странна година. Да сме преживяли своя катарзис и да можем да погледнем по-различен начин занапред. С други очи. На ново! По-чисто. По-просто.

Какво е твоето пожелание за Новата година?

Ерсин: Пожелавам на всички да са здрави и да разкриват чувствата си навреме. Да правят това, което искат, но без да нараняват някого. Искам отново да сме заедно.

 

#2020: Прея, за която годината бе пожар