Ретро

Историята на парфюма Miss Dior

"Направете ми парфюм, който мирише на любов", казал Кристиaн Диор...

Историята на парфюма Miss Dior

"Направете ми парфюм, който мирише на любов", казал Кристиaн Диор или поне така твърди легендата, която придружава този аромат вече цели 70 години.

Парфюмът Miss Dior бил създаден заедно с първата колекция на тогава неизвестния дизайнер Кристиан Диор и заедно с неговите тоалети new look – изящни и женствени, парфюмът станал за един ден хит в цял Париж. [[more]] Диор се обърнал към двамата известни парфюмеристи Жан Карл и Пол Ваше. Те създали съвсем нов и различен аромат, един литър от който бил разсипан в студиото на Диор и дори по улицата пред него на 12 февруари 1947 г., когато се състояло първото шоу на дизайнера. Жените се влюбили в дрехите и в парфюма. Всичките 283 флакона с новия аромат били разпродадени. Диор бил доволен – той казвал, че, дали се харесва или не, е без значение, важното е, че навсякъде се заговорило за неговия парфюм.

За изминалите седем десетилетия са се появили няколко нови разновидности на този класически парфюм, който си остава най-популярният аромат на Диор. Последният е с дъх на божури и се нарича Miss Dior Blooming Bouquet. Легендата продължава...